Vo viacerých diecézach v SR sa dnes konajú vysviacky novokňazov

15.06.2013 Bratislava

Bratislava 15. júna (TASR) - Vo viacerých diecézach na Slovensku sa dnes konajú prvé tohtoročné vysviacky novokňazov a diakonov.

V Bratislavskej arcidiecéze dnes o 9.30 h arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský vysvätí v Katedrále sv. Martina šiestich novokňazov.

V Dóme sv. Alžbety v Košiciach sa od 10.00 h uskutoční vysviacka deviatich novokňazov. Slávnostné vysviacky sa budú dnes konať aj v Katedrále sv. Emeráma v Nitre, Kostole Nanebovzatia Panny Márie v Banskej Bystrici, Kostole Sedembolestnej Panny Márie v Žiline - Vlčinciach. V Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule prijme sviatosť kňazstva sedem novokňazov.

V nedeľu 16. júna vysvätia v Chráme Zosnutia Presvätej Bohorodičky v Ľutine piatich gréckokatolíckych absolventov štúdia teológie, ďalší gréckokatolícki novokňazi budú vysvätení v Košickej eparchii.

Vysviacky novokňazov budú pokračovať aj o týždeň - v sobotu 22. júna a neskorších termínoch. Celkove bude vysvätených vyše 50 diecéznych a rehoľných kňazov. Sviatosť kňazstva prijmú členovia viacerých reholí, medzi nimi Misijnej Spoločnosti sv. Vincenta de Paul, Rehole piaristov, Rehole menších bratov - františkánov, Rehole dominikánov, Rádu menších bratov kapucínov, Saleziánov Dona Bosca a ďalších.
 

Vyberte región